Cubord
werkt aan een
mooie(re) wereld

Cubord geeft doorlopend aandacht aan MVO. Wij steken de handen uit de mouwen en steken energie in duurzaam ondernemen. Daar krijgen we ook energie voor terug! Figuurlijk én letterlijk. We hebben ambities en zijn lokaal betrokken.

Slimmer. Groener. Beter. Duurzaamheid

CO2-Prestatieladder

Wij zijn gecertificeerd op de 3e trede van de CO2-Prestatieladder. Dit spoort ons aan om concrete doelen op te stellen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Intern én in samenwerking met anderen.
Specifieke doelen, voortgang en rapporten

Zonnepark

Op het dak van Cubord liggen 360 zonnepanelen, die per jaar zo’n 85.000 kWh opwekken. Deze stroom voorziet in ongeveer eenderde van ons totale jaarlijkse elektraverbruik.
Bekijk de video

Groen, groener, groenst

Groene stroom en groen gas zijn onze standaard. We gebruiken anno 2022 overigens nauwelijks meer gas. Dat wat we nodig hebben kopen we duurzaam in.

Slim onderweg

Personenauto’s die vervangen moeten worden maken plaats voor elektrische modellen. Deze laden op bij onze eigen laadpunten, gevoed door ons eigen zonnepark. Inmiddels rijdt een deel van team Cubord elektrisch.

Bestelbussen en auto’s die nog brandstof gebruiken tanken bij Shell. Met hun CO2-compensatieprogramma compenseren we uitstoot die bij het rijden vrijkomt.

truck 300x223 - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Illustratie MVO 300x300 - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Efficiënte productie

Dankzij slimme, zelf-ontwikkelde automatisering combineren we opdrachten voor de productie en onze monteurs. Zo houden we de ritten efficiënt en beperken we restafval tot een minimum. Producten worden verpakt in gerecycled plastic of kartonnen dozen die wij zelf produceren.

Recycling

Minder, slimmer en duurzamer. Samen met Rondo brengen wij onze afvalstromen in kaart en zoeken naar duurzame bestemmingen. We scheiden afval, zorgen dat materiaal hergebruikt kan worden en werken samen met partners.

Upcycling

Materialen krijgen een tweede leven door demontage en hergebruik óf worden omgetoverd tot een praktisch product. Zo maken we vogelhuisjes van oud plaatmateriaal.

FSC® Gecertificeerd

Jarenlang stelden wij het FSC® Keurmerk al als harde eis aan onze leveranciers. Maar dat vonden wij niet voldoende. Sinds 2022 heeft Cubord zelf een FSC® Certificering. Zo garanderen we dat al ons hout uit een duurzaam beheerd bos komt. Onze licentiecode is FSC®-C177791.

 

Certificeringen en keurmerken voor resultaat op hoog niveau. Veiligheid & Kwaliteit

VCA* – Gegarandeerd veilig

We werken veilig of we werken niet. Met onze VCA* 2017/6.0 gecertificeerde montagedienst heeft Cubord veilig werken en veiligheidsbewustzijn doorgevoerd in alle werkmethodes en processen. Het aantal ongevallen met verzuim bij Cubord? Dat is 0.

ISO 9001 – Kwaliteits- management

Onze ISO 9001:2015 certificering geeft aan dat Cubord staat voor kwaliteit! Met een sterk kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkelen en verbeteren wij continu onze processen. Klanten geven Cubord niet voor niets een 8,9.

SI’BON

Bewezen betrouwbaar. Cubord is een SI’BON erkend signbedrijf.

CUBORD illustratie en logos 427x1024 - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Sport, cultuur en de makers van morgen. Sociale impact

SSB-erkend leerbedrijf

De instroom van jonge vakmensen is essentieel voor de toekomst. Wij begeleiden stagiaires die een BBL of BOL opleiding volgen. Zij gaan regelmatig daarna vast bij Cubord aan de slag!

Social Return

Iedereen verdient een kans. In team Cubord werken een aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de juiste begeleiding bereiken we samen prachtige resultaten!

Maatschappelijk partner Rotterdam SportSupport

Samen willen wij Rotterdam een gezonde en leefbare sportstad maken. Rotterdam SportSupport maakt positieve impact op het gebied van gezondheid, welzijn, integratie en veiligheid.

Sponsoring Sportclubs

Bewegen is gezond! Daarom sponsort Cubord diverse sportclubs in de regio.

Samen staan we sterk 287x300 - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

SAMEN STAAN WE STERKER

 

Samenwerken is essentieel bij duurzaam ondernemen. Mis je iets of denk je dat je ons ergens mee kunt helpen? Stel jezelf en je idee dan aan ons voor! We bouwen graag samen aan een mooiere wereld.

CONTACT >

BORDEN VOL IDEEËN

 

Dagelijks bouwen onze vakmensen aan zichtbaar resultaat. Met onze producten en met duurzame keuzes. Lees hier over onze laatste projecten en ontwikkelingen.

NIEUWS >


BLOGS >


PROJECTEN >

“Ik wil tijdens mijn pensioen kunnen terugkijken en denken: ik heb mijn best gedaan om er een schoner en daarmee duurzamer bedrijf van te maken.”John Zijtregtop