Recycle tassen! Goed bezig! Ja toch, niet dan?

Recycle tassen! Goed bezig! Ja toch, niet dan?

Al jaren was John Zijtregtop op zoek naar een oplossing voor de gebruikte printdoeken van Cubord. Tot hij over het initiatief Beat the Bag van VerdraaidGoed hoorde. Dit initiatief maakt gerecyclede tassen van gebruikte spandoeken, vlaggen en ander restmateriaal.

JOU ZOEK IK AL JAREN

Met de woorden ‘Jou zoek ik al jaren’ brak John meteen het ijs bij initiatiefneemster Lisanne Addink-Dölle en was de samenwerking tussen Cubord en VerdraaidGoed geboren. Wij leveren de doeken die VerdraaidGoed weer verwerkt tot tassen. We printen ongeveer 35.000 m² doek per jaar. Daarbij proberen we zo zuinig en efficiënt mogelijk te printen, maar we ontkomen helaas niet aan loze printmeters en restafval. Dat krijgt vanaf nu een mooi tweede leven. Daarnaast gaan ook de oude spandoeken naar VerdraaidGoed. Als een framedoek wordt verwijderd, dan worden nu zowel de aluminium spanframes als de doeken hergebruikt. Op deze manier wordt het complete product gerecycled.

 

ECHT ROTTERDAMS, LOKAAL GEPRODUCEERD

VerdraaidGoed is een upcycle bureau dat waarde geeft aan waardeloze dingen. Samen met winkelketens en andere Rotterdamse ondernemers verzamelen zij materialen waar vervolgens de recycle tassen van worden gemaakt. Rotterdammers mochten de teksten bedenken voor op de tas. Zo ontstond de echte Rotterdam-tas, met de opvallende leuzen “Goed bezig! Ja toch, niet dan?” en “Pleurt op met je plastic!”. Een mooie oplossing voor het verbod op de gratis plastic tassen en daar dragen wij als Cubord ook een steentje aan bij!

 

VERDRAAID GOED BEZIG DAAR BIJ VERDRAAIDGOED!

VedraaidGoed is een duurzaam en sociaal projectbureau dat van restmaterialen verrassende producten ontwerpt, produceert en verkoopt. Deze producten worden gemaakt in sociale werkplaatsen. Het initiatief is gevestigd in Rotterdam en opereert lokaal. Onder de noemer van VerdraaidGoed worden uiteenlopende projecten opgezet, veelal onder eigen naam, zoals Beat the Bag. Wil je ook een Rotterdamse tas? Bestel hem in de webshop van VerdraaidGoed! We kunnen er ook voor zorgen dat jouw oude spandoeken verwerkt worden tot tassen. Leuk om weg te geven als goodie voor je eigen klanten!

GERELATEERDE BERICHTEN