Stephan aan het woord

Stephan aan het woord

Eens in de zoveel tijd laten we Cuborders aan het woord. We vragen hen het hemd van het lijf. Hoe is het om bij Cubord te werken? Hoe ziet een dag bij Cubord eruit? Wat voor werk wordt er precies gedaan? Dit keer spreken we Stephan (werkvoorbereider). Hij vertelt over zijn werk bij Cubord.

“Ik ben sinds een paar maanden werkvoorbereider c.q. planner. Hiervoor was ik medewerker buitendienst. Mijn rol is vergelijkbaar met wat Tijn Baars doet: locaties afgaan, klanten bezoeken, locaties opmeten, afstemmen waar de borden en de reclame-uitingen komen te hangen. En daarna werk ik deze uit zodat de monteurs ermee aan de slag kunnen. We crossen het hele land door om locaties te bekijken en projecten op te nemen.

Ik werk al 17 jaar bij Cubord. Het was mijn eerste echte baan. Ik ben echt op- én meegegroeid hier. Wat ik wel merk is dat het werk verfijnder is geworden, meer gespecialiseerd. Er zijn veel meer mogelijkheden dan vroeger en ook de veiligheid is steeds verder aangescherpt. Vroeger was het veel vaker een bord in de grond slaan en door. Nu is het belangrijk dat we vooronderzoek doen en kijken naar de bodem. Is het een zandbodem en kunnen we palen in de grond draaien? Of is het een harde ondergrond en hebben we ballast nodig? Dat heeft invloed op de voorbereidingen.

Daarna begint het inplannen van de projecten. We kijken wat er allemaal geplaatst moet worden in die week en waar de projecten zijn. Vervolgens puzzelen we welke wagens er beschikbaar zijn, wie een groot rijbewijs heeft en wat de handige route is. Het liefst beginnen we ver weg en werken we dan terug. Als alle wagens terug zijn, beginnen de voorbereidingen voor de volgende dag. Geen één dag is hetzelfde.”

GERELATEERDE BERICHTEN