Marco aan het woord

Marco Meijerink aan het woord

Eens in de zoveel tijd laten we Cuborders aan het woord. We vragen hen het hemd van het lijf. Dit keer spreken we Marco (verkoper), hij vertelt over zijn werk bij Cubord. Al ruim 35 jaar werkzaam bij Cubord. In het begin als montagemedewerker en nu al jaren een onderdeel van de verkoopafdeling.

“Waarom mensen voor Cubord moeten kiezen? Omdat bij ons alles van A tot Z geregeld wordt. Vanaf het advies, tot het ontwerp en uiteindelijk de plaatsing. De prijs-kwaliteitverhouding is altijd goed. De samenwerking tussen de afdelingen loopt gesmeerd, omdat iedereen zijn taken kent. Wij spelen snel in op de vraag van onze klant. Als potentiële klanten bijvoorbeeld bij meerdere partijen offertes aanvragen, dan ligt die van ons er al de volgende dag. Als ik dan na 3 dagen nabel hoor ik vaak dat de offertes van de andere aanbieders nog niet binnen zijn.

Doeken zijn in opkomst
Bouwborden en framedoeken verkoop ik het vaakst. De laatste jaren is de aanvraag van doeken steeds groter. Vroeger was de verhouding 80% bouwborden en 20% framedoeken. Tegenwoordig is dat ongeveer 50-50. Hoe groter het formaat, hoe interessanter om te kiezen voor een doek. Ook op gevels zijn doeken beter toe te passen dan bouwborden. Ik adviseer niet alleen in materiaalkeuze, maar ook in de grootte van teksten. Daarbij is de leesbaarheid van een bepaalde afstand van groot belang.

We werken veel voor woningstichtingen die groot onderhoud plegen. Voor hen maken wij gepersonaliseerde bouwborden binnen de huisstijlstramienen. We gebruiken vaak foto’s van bewoners. Bij ieder project hoort een eigen bord met andere foto’s en teksten. Onze borden vergroten de betrokkenheid van bewoners. Bouwvakkers moeten voor het onderhoud bij de mensen over de vloer, betrokkenheid is dan belangrijk en prettig.

We hebben zowel veel bestaande als nieuwe klanten. Voor vaste klanten heb ik vaak contact met dezelfde personen, meestal zijn dat communicatiemedewerkers en projectleiders. Door de jaren heen zijn met hen vaste werkwijzen ontstaan waardoor we razendsnel kunnen werken. We hoeven dan alleen nog het formaat af te stemmen. Dat werkt prettig voor beide partijen.

Bak aan ervaring
Ik werk al ruim 35 jaar bij Cubord. In de afgelopen jaren heb ik vanalles meegemaakt en ondertussen weet ik overal wel iets van. Mijn werk begon in de praktijk met het plaatsen van borden. Ik heb veel contacten gelegd en dit resulteert in een grote klantenkring. Mijn opgedane kennis, technisch inzicht en ervaring deel ik nu graag met mijn collega’s.”

GERELATEERDE BERICHTEN