Val op met je bouwbord

Val op met je bouwbord

Wil je een reclamebord laten maken dat goed opvalt? Maar twijfel je over de afmetingen, de kleur, het lettertype of de plaatsing? Dan ben je bij Cubord aan het goede adres. Wij geven tips.

HOE GROOT IS ZO’N BORD NOU EIGENLIJK?

Je wil dat je bouwbord opvalt bij automobilisten die met 120 kilometer per uur langs je bouwbord rijden. Vaak onderschatten mensen de afmetingen van een bouwbord, totdat ze er recht voor staan. Wil je opvallen langs een A-weg, dan is een bouwbord al snel minimaal 6 meter breed. Maar een breedte van 20 meter is ook zeker niet ongebruikelijk. Borden met extra vormen, zoals een ster of rondje vallen natuurlijk extra op! Of doe het helemaal anders door echt een speciaal object van je bord te maken.

WhatsApp Image 2017 05 02 at 15.14.27 300x180 - Val op met je bouwbord

WAT IS EEN GOEDE KLEUR VOOR EEN BOUWBORD?

Let op een goed contrast tussen de achtergrond en de tekst. Zwarte letters op een gele achtergrond of witte tekst op een rode achtergrond werken goed. Lichtblauwe letters met een lichte achtergrond werken niet goed op een grote afstand, terwijl donkerblauw weer perfect te lezen is. Een contrasterende kleur trekt de aandacht naar elementen die relevanter zijn dan andere. Past dit niet bij jouw huisstijl? Denk er dan eens aan om letters subtiel te omkaderen, dat maakt een bouwbord beter leesbaar.

WhatsApp Image 2017 04 20 at 09.19.42 1 300x225 - Val op met je bouwbord

WELK LETTERTYPE IS GOED LEESBAAR?

Less is more. Weinig tekst en een strak lettertype werken goed. De meeste mensen hebben meer moeite met het lezen van lettertypes met schreef (die met stokjes en staartjes) dan zonder. Houd ook altijd voldoende witruimte. En natuurlijk: hoe groter de tekst hoe belangrijker. Onze vuistregel is: de afstand in centimeters van het bord gedeeld door 30 is de letterhoogte. Dus sta je op 6 meter dan is de som: 600 centimeter gedeeld door 30, dus is je letter 20 centimeter hoog.

WhatsApp Image 2017 04 26 at 13.38.01 1 300x169 - Val op met je bouwbord

GERELATEERDE BERICHTEN